top of page

Acerca de

Charlotte Juul Sørensen bowspringer og maler bowspring SÅ smukt 💜💜💜.jpg

Yoga Hjerte Krop
Yogauddannelse i Aarhus

Yogauddannelsen: Styrk forbindelsen til din krop – og lær andre at gøre det samme

En 9 måneders uddannelse for dig, der vil udvikle din egen yogapraksis, og for dig, der vil vide mere om kroppen og nervesystemet, og gerne vil undervise andre. 

 

På uddannelsen lærer du blandt andet: 

 

✔️ at guide en gruppe og holde et rum med nærvær. 

 

✔️ at tale til kroppen og åbne for sanselighed, selv for mennesker som er meget mentale. 

 

✔️at udvikle din egen yogapraksis og få mere styrke, 

balance og sensitivitet. 

Uddannelsen er i alt 164 timer.

84 timer er fysisk undervisning i studiet i Mejlgade, Aarhus

 

Og

 

80 timer er onlineundervisning dvs. online klasser med Signe og online follow up efter undervisning med Lotte Maggie Mogensen. Noget af denne undervisning kan også tages som fysiske klasser i Aarhus eller Mårslet.

Uddannelsen

 

Er en praktisk og teoretisk uddannelse. Gennem masser og masser af egenpraksis og øvelser hvor vi underviser hinanden, kan du finde ind til din egen stil og stemme som underviser. 

Når du har færdiggjort uddannelsen, vil du have: 

 

· en større kropsbevidsthed og en styrket egenpraksis. 

· redskaber til at styrke kroppen, sanseapparatet og forbindelsen til kroppen. 

· færdigheder i at undervise andre i yoga.

 

 

Hvad andre sig om Signes undervisning og uddannelsen:

9A3837F8-ECCB-4D90-B0EA-AFD2B4EE7DD6.jpeg

Anne Faartoft Krøyer

Yogalærer, kropsterapeut

Bliv bevæget

Jeg har deltaget på Signes uddannelse "Yoga Hjerte Krop". Jeg havde allerede en yogauddannelse og en del undervisning i bagagen, og har praktiseret meget med Signe tidligere. Jeg er stor fan af hendes kæmpe faglige ballast, fokusområder og undervisningsstil generelt. Det har været en fornøjelse at fordybe sig i den polyvagale teori i praksis, hvordan får vi det til at ske ude i virkeligheden?

 

Hvilke redskaber har vi? Et af de vigtigste redskaber er jo vejrtrækning, som Signes gæsteunderviser Lotte Maggie Mogensen er en sublim formidler af. Signes og Lottes fagområder overlapper på smukkeste vis, for Signe er en evig kilde af bevægelsesvariationer og fortolkninger. Hun kan om nogen oversætte teori til praksis og gøre det anvendeligt.

 

Efter at have beskæftiget mig med yoga og vejrtrækning i snart 25år, er der stadig masser af lære, men måske vigtigst, meget at forankre i gennem øvelse og øvelser og mere øvelse. Det har været fantastisk at have medrejsende med på den tur.

 

Tak, Signe  

 

AF9B4B1A-3E6E-4D33-B60F-5502CC62859B_edi

Camilla Aninus Fabricius

Rawfit Club, Outdoor Rawpower

Jeg har deltaget i uddannelsen Yoga Hjerte Krop med Signe Budolf. Jeg var ikke i tvivl, da jeg læste om uddannelsen første gang. Det essentielle var fokuset på nervesystemet og Vagusnerven i særdeleshed.

Jeg har undervist i træning, primært styrketræning, i 25 år, men yoga var nyt for mig. Signes uddannelse tiltalte mig med sin jordnære og funktionelle tilgang til yoga. Hendes form var samtidig legende og intuitiv; den vækker noget grundlæggende vigtigt i os mennesker - nemlig det at blive ved med at lege og være nysgerrig.

Tak, Signe, for at at jeg kunne være en del af dette vidunderlige og givende forløb.

Kærligst, Camilla Anina Fabricius

CEB06B8E-46B7-44AB-BFCE-D31562C3A396_edi

Nicoline Marie Hall

Neurospykolog

Jeg anbefaler på det varmeste Signes Yoga hjerte Krop-uddannelse.

 

Signe skaber et rum hvor der en høj grad af tryghed til udfoldelse og deling. Hun får på fineste vis integreret teori og praksis og er med sin tilgang selv en inspirerende rollemodel.
Jeg har taget uddannelsen uden konkrete planer om at skulle praktisere som yogalærer, men synes uddannelsen har været uvurderlig både kropsligt og mentalt.

 

Jeg er blevet superstærk, har fået dybere forbindelse til min krop, og har fået læring som beriger mig både personligt og i mit arbejdsliv som neuropsykolog.

052C6946-2D21-4FAB-82FD-AFC041EAE9C4_edi

Tessa  Buchwald

Yogalærer HejYoga

Jeg er optaget af, hvordan vi sanser og leger mere elasticitet ind i nervesystemet. At deltage i Yoga Hjerte Krop-uddannelsen, og i særdeleshed lære fra Signes måde at undervise praksis på, har givet mig flere nye vinkler på netop det.
Uddannelsens tydelige anker i anatomi og åndedrætsteknikker samt perspektiveringen til polyvagal terapi er konkrete værktøjer, som jeg har kunne integrere i min egen undervisning fra dag 1.


Jeg tager en håndfuld værdifuld inspiration og en mere legende tilgang til yoga med mig videre - både som yogalærer og som menneske.”

Uddannelsen egner sig til yogalærere som ønsker at udforske deres egen praksis og hvordan det kan gives videre. Og dig som aldrig har undervist, men måske gerne vil prøve det engang.

 

Og dig som blot ønsker fordybelse i din egen praksis

72C50D80-8767-444D-BEFA-5EBEA383F033.jpeg

Sally Errebobrandt

Sanger, Yogalærer

Jeg er uddannet sanger og har fulgt Signe i snart 10 år. Både fordi praksis har været en fantastisk måde at drage omsorg og styrke min fysiske formåen og frihed i min stemme på scenen, men også fordi jeg altid har været draget og inspireret af hendes helt særlige evne til at forstå og tale ind i kroppen.
Og ikke mindst hendes nysgerrighed til at være kreativ i sin måde at gå til bevægelse på. Det smitter og man får lyst til at lege med!

Derfor var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg skulle med, da hun startede sin uddannelse. Jeg kom lige fra en sygemelding og jobskifte, så i første omgang var det egentlig kun for min egen skyld og ikke med henblik på at skulle undervise.
I dag har jeg to yogahold og jeg er SÅ glad og taknemmelig for det. Uanset hvad det havde endt med, så har uddannelsen givet mig en helt særlig indsigt i, hvordan bevidsthed i bevægelse og vejrtrækning kan hele, berolige og frigøre krop og sind på den dejligste måde. Ikke kun i min undervisning, men lige så meget for mig selv og i hele min måde at være i verden på.

 

Yoga Hjerte Krop-uddannelsen henvender sig især til: 

 

Bevægelsesundervisere, yogalærerer og personlige trænere som gerne vil vide mere om kroppen, nervesystemet og nye bevægelsesformer. Du behøver dog ikke at have undervist før. 

 

Psykologer, terapeuter og undervisere af meditationspraksisser, som gerne vil have et praktisk og teoretisk fundament for at guide en groundende bevægelsessession. 

 

Dig, der gerne vil fordybe dig i egenpraksis, komme i super form og udvikle din kropsbevidsthed. 

 

På uddannelsen får du: 

 

✔️viden om og forståelse af kroppens bindevæv. 

 

✔️viden om placering og funktion af 7 muskelmeridianbaner, som udgør kroppens samlede muskelmasse. 

 

✔️viden om tonus og afspænding i kroppen. Du lærer, hvordan du skaber mere harmonisk tonus i muskel- og bindevæv. 

 

✔️viden om åndedrættet og åndedrættets funktion ift. regulering af nervesystemet og hjerterytmen. 

 

✔️viden om nervesystemet – fra det helt grundlæggende til det mere komplekse. Nervesystemet er forbindelsen mellem vores krop og sind. Og dig selv og verden. Derfor vil vi bruge meget tid på forståelsen af nervesystemet, og hvordan mennesker selvregulerer og samregulerer. Du lærer om hvordan man træner psykisk robusthed og du lærer hvordan evolutionen har formet vores nervesystem som det er idag; vi er skabt til kontakt og gensidighed. 

 

✔️viden om hvordan du skaber og holder et rum for andre. 

 

✔️et indblik i ”12 Artemis Forms”, som er et enkelt og gennemtænkt system af grundstillinger, hvorfra du kan bevæge dig. 

 

✔️færdigheder i at guide andre, så de mærker og styrker deres krop. Det vil både være gennem teoretiske og praktiske undervisningsøvelser. 

✔️færdigheder i restorativ  yoga som er dybt nærende for krop og nervesystem. 

✔️færdigheder i en enkel tematisering af din undervisning ud fra elementerne jord, vand, ild og luft. 

✔️færdigheder i at give gode hands on-justeringer. 

 

Herudover får du: 

 

✔️ et arbejdskompendium med tegninger af muskelmeridianbanerne.

 

✔️ en liste med understøttende litteratur. 

 

✔️ fri adgang til 3 ugentlige klasser, fysiske og online, fra start efterår 2024 til sommerslutning 2025, når du er tilmeldt uddannelsen, inklusiv optagelser af onlineklasserne. 

✔️ fri adgang til Yoga Hjerte Krop onlineportalen med klasser. 

✔️ to personlige 1:1 sessions med Signe som en del af uddannelsen. 

✔️ du bliver listet med reference som uddannet på Signes hjemmeside. Med mulighed for link til din egen hjemmeside. 

Uddannelsen Yoga Hjerte Krop, har fokus på kroppen. Derfor er anatomien og viden om nervesystemet en stor del af undervisningen. Vi arbejder med anatomi på hvert modul og knytter det i direkte relation til masser og masser af fysisk praksis.

 

Gennem uddannelsen vil du altså blive fysisk stærkere, og du vil opbygge en større kropsbevidsthed og en mere harmonisk og ensartet tonus af dit muskel og bindevæv. 

 

Du kan forvente en høj grad af egenpraksis. 

Uddannelsen har udgangspunktet at kroppen og sindet ikke kan skilles ad. Gennem det kropslige arbejde kan du øve dig i at forblive groundet og "hjemme i din egen krop" når ting bliver svære. Du kan øve dig i ikke at blive "ude af dig selv" og ikke at "forlade dig selv" og kun gøre ting for andre. Du kommer til at arbejde med ikke at gå i "præstations -mode, og forlade dig selv", men derimod være tro imod dine egne ønsker og behov. Du vil øve dig i at betragte dig selv som vigtig og værdig, for kun på den måde kan du på fineste vis tage hånd om andre. Du lærer om selv- og samregulering af nervesystemet i teori og praksis, for et velreguleret nervesystem baner vejen for dyb kontakt, autencitet og samhøringhed. 

 

Efter uddannelsen vil du få et certifikat som bevis på, at du har gennemført.

 

 

På uddannelsen vil du blive undervist af: 

AD9D75DE-A580-407D-99EA-A1E08E74036B.jpeg

Signe Budolf har de sidste 12 år undervist utallige klasser og retreats og hun laver videoer for online platformen Yogastream. Signe er uddannet klassisk yogalærer, hun var den allerførste certificerede bowspringlærer og er mesteroplært i Artemis Movement af Christy Punnett. 

Hun har en baggrund som sygeplejerske, hvor hun i 8 år arbejdede med neurologi 

og neurokirurgi.

Signe har skabt uddannelsen Yoga Hjerte Krop, ud fra visionen om en anderledes og mere tidssvarende yogauddannelse. 

17881641392835989.jpg

Lotte Maggie Mogensen er en af Danmarks mest erfarne undervisere i bevidst vejrtrækning.

Lotte Maggie Mogensen er pioner og har selv gået vejen med vejrtrækningen, læst masser af litteratur, studier og praktiseret hver evig eneste dag siden denne rejse begyndte. Alle øvelser og redskaber der anvendes er nærstuderet, de er pudset til og alt overflødigt er sorteret fra.

18240311977194823.jpg

Soham Johansen er en af Danmarks helt store yogapionere. Med mere end 20 års undervisningserfaring i ryggen bliver han kaldt ’den moderne yogas fader’.

Soham trækker på viden fra et livslangt studie af yoga og en akademisk baggrund i bl.a. sanskrit, græsk, latin, arkæologi, historie og ayurveda samt en brændende interesse for naturen

Uddannelsens forløb:

Gennem uddannelsen forventes du at indgå i et forløb med kropslig og åndelig udvikling. For at det kan ske skal du have en regelmæssig praksis. Derfor er uddannelsen bygget op med både månedlige moduler og 1 eller 2 ugentlige klasser som kan tages online eller fysisk.

Du planlægger selv hvilke kasser du deltager på. 

Klasserne ligger således:

Fysisk i Mejlgade:

Mandag kl. 16.30 -17.45

Torsdag kl. 8.30 - 9.45

Fysisk i Mårslet: 17.15 - 18.30

Online:

Tirsdag kl 8.00-9.00

Alle onlineklasser optages og der lægges et link i vores Whats app gruppe, så du har mulighed for at praktisere dem når du vil. 

Herudover mødes vi 8 gange fysisk til weekendmodulerne i Mejlgade 47. 

1. modul:

24. august 2024. Signe

Hej! Hvem er vi? 

Give + modtage = kontakt

 

Introduktion til kroppen, bindevævet og Anatomy trains. 

25. august 2024. Signe

Nervesystemet. 

6 pillars of wellness.

2. modul:

14. september 2024. Signe

 

Den dybe forsidelinie.

 

Hvordan man skaber mere ensartet tonus og balance i kroppen. 

15. september 2023. Signe

 

Vagusnerverne. 

Stilhed. Rum.

3. modul.

26 oktober 2024. Signe 

Bagsidelinien

Den polyvagale teori. 

27. oktober 2024. Lotte

Tungens betydning for kropsholdningen og vejrtrækningen.

Ind-og udåndinger samt vejrtrækningens vej. Vejrtrækningsfrekvenser og Heart Rate Variability.

Diafragmasyndromer: Intercostales og Rib Flare, hvad gør vi og hvilke øvelser kan støtte her.

Vejrtræknings-og yogaøvelser.

Funktionel vejrtrækning og dysfunktionel vejrtrækning. 

4. modul.

16. november 2024. Signe

Heart Rate Variability. 

Vagusnervens betydning for social interaktion, selv- og samregulering. 

17. november 2024. Signe 

Spirallinierne. 

Artemis forms.

5. modul:

7. december 2024. 

 

Rum. Afgrænsning. Fælleskab.  

8. december 2024. Signe 

Laterallinierne. 

Opfølgning den polyvagale teori. Blandindstilstande: 

leg, stilhed, forundring.

 

Artemis Forms. 

6. modul:

25. januar 2025. Signe 

Armlinierne.

Artemis Forms

26. januar 2025. Soham

Chant, rum, rammer, yogafilosofi. 

7. modul:

22. Februar 2025. Lotte.

Bækkenbunden og perineum.

 

Kroppens biokemi. Mundånding.

Åndenød, vejrtrækningsøvelser og  ”det lille bitte barn”

 

Graviditet; hvad underviseren skal vide omkring graviditet og vejrtrækning.

 

Uijayavejrtrækningen, strube og stemmelæber og hvad sætter vi i gang hvis den udføres dysfunktionelt. 

 

23. Februar2025. Signe

Sprogbrug.

Sekvensering. 

Praktiske undervisningsøvelser/fysisk praksis. 

Restorativ yoga.

8. Modul:

5. April 2025. Signe

Form, Flow, Funktion. 

Sekvensering. 

Praktiske undervisningsøvelser. 

 

6 April 2025. Signe

Alle underviser en 15 minutters sekvens. Understøttende evaluering.

Udlevering af certifikater som bevis på gennemført uddannelsesforløb. 

86187547_10221594320590993_492403367532822528_n.jpg
Signe Budolf

Weekendmodulernes forløb:

Lørdag kl. 9.00 - 12.00 og 13.15 - 16.00

Søndag kl. 9.00 -12.00 og 13.15 - 15.00

Hvor:

Undervisningen foregår i studiet Mejlgade 47 i Aarhus C. 

 

Optagelse og betaling:

Ønsker du at blive optaget på uddannelsen bedes du skrive kort om dig selv i kontaktformularen herunder. Du må gerne beskrive din motivation for at tage uddannelsen, og kort om din baggrund. Når du har sendt din ansøgning vil du blive kontaktet.

 

Uddannelsen pris: 24.500DKK.

Du får tilsendt en faktura efter aftale om optagelse.

Skulle det ske at uddannelsen aflyses tilbagebetales det fulde beløb.

Der er plads til 14 deltagere.

Der er lavet en Whats´app gruppe for os som er en del af uddannelsen. Gruppen bruges til at dele filer, billeder og tanker. Efter uddannelsen kan vi bruge gruppen til hjælpe hinanden og holde kontakten. ​

Whats´app gruppen åbner 1. august. 2024

17921511116786358.jpg

Ansøg om en plads på uddannelsen

Jeg skriver tilbage til dig snart. kh. Signe
17896034054870050.jpg
bottom of page